Bouwkundig Teken- en Adviesbureau
Plan Salland II te Raalte (Vrijstaand en Twee onder een kap)
Gepubliceerd op dinsdag 27 oktober 2015 om 16:39

Keuzestress?


U wilt graag bouwen en u heeft wel een idee hoe het eruit moet komen te zien. Mooie moderne keuken en badkamer, vloerverwarming en openslaande deuren. Maar voordat u daaraan kunt beginnen, komt eerst een fase van financiën onder elkaar zetten, ontwerpen en niet onbelangrijk heel veel keuzes maken.
De keuzestress die wordt ervaren tijdens de bouw, maakt vaak dat een bouwproces wordt gezien als een zwaar en moeilijk proces. Maar hoe meer keuzes gemaakt worden in het beginstadium en hoe meer daar met de juiste professionals om tafel wordt gezeten, hoe gemakkelijker het proces gaat. De meeste mensen bouwen maar één keer en het zou mooi zijn als daar met een goed gevoel op teruggekeken wordt.

Een goed begin…


Maar waar begin je dan als je op een prettige manier wilt bouwen? Allereerst begint dat met een goed ontwerp dat past binnen het bestemmingsplan maar dat ook past binnen de woonwensen én het budget. Door naar een tekenaar of architect te gaan, hoeft u niet voorzichtig te zijn met het budget dat u afgeeft, de tekenaar zal het maximale uit het ontwerp willen halen, maar voert zelf de bouw niet uit waardoor maximale benutting van het budget een ander perspectief krijgt.
Door het juiste budget af te geven aan het begin, kan gelijk in het gesprek meegenomen worden welke concessies eventueel gedaan moeten worden. Als je begint met ontwerpen is het woord ‘concessie’ niet het woord dat je graag wilt horen. Maar als dit vroegtijdig wel besproken wordt, vallen de bouwkosten niet te duur uit en blijft voldoende over voor afwerking en de tuin.

Bouwen en ontwerpen met Tekenbureau Alferink:


De ontwerpfase wordt positief ingestoken om gewenste keuzes te maken aan het begin van het bouwproces om zo ongewenste keuzes aan het einde te voorkomen. Als je accepteert dat een concessie de oplossing is, sta je daar achter en geeft dat ruimte voor de keuzes in het verdere proces.
Met meer dan 11 jaar ervaring, op onder andere Salland II, De Terpen en de VELDEGGE, heeft Tekenbureau Alferink ondertussen veel kennis en ervaring met het ontwerpen van zeer diverse woningen. Creativiteit én het stellen van de juiste vragen aan opdrachtgevers zijn daarbij belangrijk. Naast het ontwerp kan Tekenbureau Alferink de bouwvergunning(-en) regelen en een offertevergelijk doen van de aangevraagde offertes bij aannemers. Zo weet u zeker dat u de juiste onderdelen met elkaar vergelijkt.

Voor meer informatie:


Als u meer informatie wilt kunt u hiervoor vrijblijvend een afspraak inplannen of uw vragen telefonisch of per mail stellen via de onderstaande contactgegevens.

mail: info@tekenbureau-alferink.nl of bel 0572 - 36 5913 / 06 - 48423039

Presentatie
Diverse video's zijn ook te bekijken op:


https://plus.google.com/+BouwkundigTekenbureauAlferink/posts
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo
photo