Bouwkundig Teken- en Adviesbureau
Techniekdag Salland
Gepubliceerd op vrijdag 9 oktober 2015 om 09:38
Tiende Techniekdag Salland in teken van verbinden

Als kind kon je al verwonderd kijken naar materialen die aan elkaar vastzaten. Hoe vaak heb je niet zelf een huis gebouwd van lego en donderde dat soms in elkaar. Tegelijk zag je dat de stenen van de buitenmuur van je huis met cement zo vast als een huis aan elkaar vast zaten. Maar ook de onderdelen van een stoel zaten meestal goed aan elkaar vast en anders hielp sterke lijm een handje. Nou is lijm een product waar ze bij de Maan Group in Raalte alles van weten, ze zijn echt specialist op dit terrein en ze beheersen allerlei lijm- en verbindingstechnieken. Waar zouden ze dat allemaal toepassen? Maar ook een bedrijf als Q-Lise is dagelijks bezig met technische verbindingen. Zij onderhouden en reparen machines die de deksels op blikjes bier- en frisdrank plaatsen na het afvullen. Een zeer nauwkeurig proces. Waarschijnlijk nooit bij stil gestaan!
Je bent nu als leerling eind basisschool of begin voortgezet onderwijs vast en zeker geÔnteresseerd geraakt. Als dat zo is heb je honger naar nieuwe dingen en in dit geval honger naar techniek. Waarschijnlijk wil je er meer van weten en ga je straks misschien kiezen voor een technische opleiding. Dan ja je dingen uitzoeken of onderzoeken, ga je oplossingen bedenken en ga je misschien iets ontwerpen en maken. Wat zou het dan leuk zijn als je eens kan rondneuzen bij een aantal bedrijven waar dit allemaal een belangrijke rol speelt. Waarbij enthousiaste medewerkers van bedrijven jou van alles er over kunnen vertellen en laten zien. Nou, dat kan! Tijdens de Techniekdag Onderwijs Salland op vrijdag 9 oktober (18.00-21.00 uur) en zondag 11 oktober (11.00-16.00 uur) gunnen zes bedrijven in Raalte en MariŽnheem je een kijkje achter de schermen. Kom met je ouders en verzorgers en geniet van de techniek in de bedrijven.

In 2014 hebben 1545 kinderen en 1230 ouders van deze mogelijkheid gebruik gemaakt, totaal 2775 bezoekers. Gaan we het aantal van 2775 overtreffen? Ja toch, zeker als jullie komen!

Zit je op school en wil je wel eens weten of de techniek iets voor je is? Kom dan kijken op 9 of 11 oktober!
Platform Techniek Salland organiseert de 10e Techniekdag Onderwijs Salland.
Veel mooie bedrijven zetten de deuren voor je open. Zo kun je met eigen ogen bekijken welke techniek jou het meeste aanspreekt. In de film die rond 20 augustus op deze website staat, zie je alle deelnemende bedrijven en kun je kijken waar je naar toe wilt. Veel plezier.

Productie film: Bureau Beeldtaal Filmmakers

Kijk voor meer informatie op: http://platformtechnieksalland.nl/techniekdag-salland-2015
photo
photo