Bouwkundig Teken- en Adviesbureau
de VELDEGGE
Gepubliceerd op zaterdag 30 mei 2015
U wilt graag bouwen en u heeft wel een idee hoe het eruit moet komen te zien. Mooie moderne keuken en badkamer, vloerverwarming en een openslaande deuren. Maar voordat u daaraan kunt beginnen, komt eerst een fase van financiën onder elkaar zetten, ontwerpen en niet onbelangrijk heel veel keuzes maken.

De keuzestress die wordt ervaren tijdens de bouw, maakt vaak dat een bouwproces wordt gezien als een zwaar en moeilijk proces. Maar hoe meer keuzes gemaakt worden in het beginstadium en hoe meer daar met de juiste professionals om tafel wordt gezeten, hoe gemakkelijker het proces gaat. De meeste mensen bouwen maar één keer en het zou mooi zijn als daar met een goed gevoel op teruggekeken wordt.

Maar waar begin je dan als je op een prettige manier wilt bouwen? Allereerst begint dat met een goed ontwerp dat past binnen het bestemmingsplan maar ook past binnen de woonwensen én het budget. Door naar een tekenaar of architect te gaan, hoeft u niet voorzichtig te zijn met het budget dat u afgeeft, de tekenaar zal het maximale uit het ontwerp willen halen, maar voert zelf de bouw niet uit waardoor maximale benutting van het budget een ander perspectief krijgt.

Door het juiste budget af te geven aan het begin, kan gelijk in het gesprek meegenomen worden welke concessies eventueel gedaan moeten worden. “Als men begint met ontwerpen is het woord ‘concessie’ niet het woord dat men wil horen” (…) “maar als dit vroegtijdig wel besproken wordt, vallen de bouwkosten niet te duur uit en blijft voldoende over voor afwerking en de tuin” aldus Roy.

“Zelf zie ik dit proces als gewenste keuzes maken aan het begin van het proces om ongewenste keuzes aan het einde te voorkomen. Als je accepteert dat een concessie de oplossing is, sta je daar achter en geeft dat ruimte voor de keuzes in het verdere proces.”

Met meer dan 10 jaar ervaring, op onder andere Salland II en De Terpen, heeft Tekenbureau Alferink ondertussen veel kennis en ervaring met het ontwerpen van zeer diverse woningen. Creativiteit én het stellen van de juiste vragen aan opdrachtgevers zijn daarbij belangrijk. Naast het ontwerp kan Tekenbureau Alferink de bouwvergunning(-en) regelen en een offertevergelijk doen van de aangevraagde offertes bij aannemers. Zo weet u zeker dat u de juiste onderdelen met elkaar vergelijkt.

Als u meer informatie wilt kunt u hiervoor vrijblijvend een afspraak inplannen of uw vragen telefonisch of per mail stellen via de onderstaande contactgegevens.

Voor meer informatie:
info@tekenbureau-alferink.nl of bel 0572-365913 / 0648423039

ONDERSTAANDE AFBEELDINGEN ZIJN WONINGEN ONTWORPEN DOOR TEKENBUREAU ALFERINK OP SALLAND II, DE TERPEN en de VELDEGGE
Klik op één van de afbeeldingen voor grotere weergave.
Terug naar vorige webpagina